Over de kok

Welkom op Echt eten, puur koken!  Deze receptensite is geboren uit mijn pogingen om lekker, gezond en zo veel mogelijk biologisch te blijven eten, ook al ging ons gezinsinkomen er fors op achteruit en werd bezuinigen noodzaak. In maart 2010 kwam ik wegens een chronische aandoening in de WIA terecht maar alle vaste lasten gingen natuurlijk wel gewoon door. Consuminderen dus, maar wel met aandacht voor milieu, dierenwelzijn en de beschikbare energie! Een uitdaging! Ik woon samen met mijn vriend, we hebben een zoon van 12 en drie katten.

Gezond eten is een voortdurende zoektocht, we worden plat gebombardeerd met boeken en diëten met soms tegenstrijdige informatie. Het valt daarom niet altijd mee om goede keuzes te maken. Wel ontdek ik steeds meer wat werkt voor mij en wat niet. Ik blijk niet tegen gluten & zuivel te kunnen, dat is best omschakelen maar ook nu is het mogelijk om lekker te eten. Ik ben onlangs overgestapt op een paleo eetwijze in de hoop op meer energie en gezondheid. De eerste resultaten zijn heel bemoedigend.

Op deze receptensite probeer ik mensen enthousiast te maken om zelf al het eten te bereiden in plaats van voorgesneden groenten in de pan te gooien met een zakje kruidenmix erbij. Lekker en gezond eten op tafel te zetten hoeft niet duur te zijn en is zeker niet moeilijk! Zoveel mogelijk alles zelf maken, koken met groenten van het seizoen en in het groot inkopen (veel webshops geven staffelkorting) zorgt dat gezond eten betaalbaar blijft. Ik hoop dat ik je op weg kan helpen!

Hoewel ik tegenwoordig een gepassioneerde thuiskok ben, volgde ik ooit een verkorte koksopleiding en heb ik een aantal jaren als kok gewerkt. Tegenwoordig uit de interesse in voeding zich (naast het koken) vooral in het uitwerken van mijn recepten, het schrijven van deze site en het lezen van alles wat los en vast zit over voeding en hoe het wordt klaargemaakt. Maar ook de weg die voeding aflegt voordat het op mijn bord ligt, heeft mijn belangstelling.

Naast deze receptensite schrijf ik over consuminderen, duurzaam leven, sparen, budgetteren en alles wat maar met geld te maken heeft op Min of Meer. Op Wel en Wee met ME doe ik verslag van leven met een chronische aandoening.

Reageren kan altijd: Plaats een reactie of stuur een mail naar aanminofmeer (at) gmail (punt) com.