woensdag 14 augustus 2013

salade van sperziebonen met kipfilet en mango

Zo klaar en erg lekker:

  • 500 gram sperziebonen, afgekookt
  • 1 mango
  • 300 gram kipfilet blokjes
  • scheutje balsamico
  • peper en zout
  • veel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el mosterd
  • 1 thl tijm
Maak een dressing van de olie, tijm, mosterd en knoflook en giet dit over de afgekookte boontjes. Laat dit minimaal een uur intrekken op een koele plek.

Bak de kipfilet lekker bruin, doe evt. nog wat knoflook in het bakvet. Blus de blokjes af met balsamico en bak nog heel even. Laat ook afkoelen.

Schil een mango en snij in kleine stukjes. Meng de mango en de kipfilet door de boontje en bestrooi nog met wat peper en zout.

Wij aten er gebakken zoete aardappelen bij (even bakken met kaneelpoeder, chilipoeder, paprikapoeder en wat munt, jammie). Dit was genoeg voor 2 volwassenen en een kind.