donderdag 27 juni 2013

Snelle maaltijd binnen 15 minuten

Gezond eten kan zó klaar zijn. Twee keer met je ogen knipperen en het is klaar. Nou vooruit, 10 keer knipperen dan. Alles gemaakt van restjes, achtergebleven verweesde bloemkool, dat soort werk....

2 personen:
  • restje  van een bloemkool, in roosjes verdeeld
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 flink teen knoflook
  • kwart spitskooltje gesneden
  • 1 tl sambal
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 kop diepvries doperwten
  • handje verse koriander
  • peper en zout
  • 1 kop kokosmelk
  • 1 el kokos- of olijfolie
en ook: brood (wij aten er Libanees brood bij, dat koop ik bij de Turkse winkel)

Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui, knoflook, kerriepoeder, gemberpoeder en sambal toe. Bak een paar minuten en doe dan de bloemkoolroosjes in de pan. Bak op hoog vuur een paar minuten en schenk dan de kokosmelk er bij, samen met de erwtjes. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Doe de kool erbij en laat dat gaar worden terwijl jij de tafel dekt. Bestrooi met zout en peper en royaal met verse koriander.

Lekker met brood of rijst.