zondag 23 juni 2013

Aubergine-koriander tapenade

In mijn vorige blogpost verwees ik naar een recept voor een aubergine-koriandertapenade maar toen ik deze eergisteren wou maken en op de link klikte, bleek het blog te zijn verwijderd, jammer genoeg! Geen nood, dan verzinnen we zelf wel iets.

  • 1 aubergine, in kleine blokjes gesneden
  • 1 dikke teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 flinke hand verse koriander 
  • 2 el tomatenpuree (1 klein blikje) 
  • peper en zout
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en snipper de knoflook. Bak de knoflook met de aubergine op zacht vuur, samen met het kaneelpoeder en de chilipoeder.  Bak totdat de aubergineblokjes zacht zijn (ca. 15 minuten) en doe dan de tomatenpuree er bij. Bak nog een paar minuten en zet dan het vuur uit. Was de koriander en doe deze in een keukenmachine. Voeg de auberinblokjes er aan toe en zet de keukenmachine aan. Ik houd van een groffe tapenade dus deed maar een paar pulsen, wil jij een fijnere structuur zet dan de keukenmachine langer aan. Maak af op smaak met zout en peper.

Ik at dit vandaag als beleg op een kikkererwtenmeelpannenkoek, lekker!