donderdag 11 april 2013

multifunctioneel: tomaten-olijvenspread

Zo klaar en lekker dat het is!

  • handje gedroogde tomaten
  • handje olijven
  • 1 dikke teen knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • optioneel: wat citroen- of limoensap
  • handje verse kruiden (ik gebruikte peterselie en basilicum
Overgiet de gedroogde tomaten met kokend water en laat even een half uurtje staan, tot ze wat zachter zijn. Dan doe je alles in een kom en je zet de staafmixer er op. Proef af en voeg misschien wat peper en zout toe.

Lekker op brood met sla, komkommer en tomaat.
Ben je het als broodbeleg zat, dan giet je er wat meer olie bij en dan heb je een heerlijke dressing.
Je kunt het ook door de pasta doen, met wat gegrilde tomaatjes en wat verse rucola. Of smeer het gewoon uit op je zelfgemaakte pizzabodem.

Ik draaf weer door! het is jullie vast duidelijk dat het lekker is en dat je er van alles mee kunt doen!

In het kader van meer plantaardig eten, at ik dit als lunch gisteren:

Wat zat er in?
  • een handje zilvervliesrijst
  • handje spinazie
  • wat tomaat en komkommer
  • wat roerbak tofu met tandoorikruiden
  • een eetlepel tomaten-olijvenspread
  • en 1 wortel besmeerd met humus