dinsdag 5 maart 2013

Bleekselderij-aardappelsoep

Zo klaar, dit soepje:
  • 1 ui gesneden
  • 1 dikke teen knoflook, in stukken
  • 1 stronk bleekselderij, gewassen en in stukken 
  • 3 grote aardappelen, geschild, gewassen en in stukken
  • 1 el olie
  • 1 el mosterd
  • 1 thl tijm
  • 1 liter bouillon
  • verse peterselie
  • amandelsnippers
Verwarm de olie in een pan en bak de ui en de knoflook. Doe dan het pepertje, de mosterd en de tijm erbij en bak nog even om en om. Voeg de bleekselderij en de aardappel toe en meng goed met wat er al in de pan zat. Dan giet je er een liter bouillon bij ( of 1 liter water en 2 bouillonblokjes) en je laat alles aan de kook komen. Laat 20 minuten op zacht vuur koken en zet dan de staafmixer er op. Proef even en maak af op smaak met peper en zout. Lekker met verse peterselie en amandelsnippers maar dat hoeft niet.