dinsdag 15 januari 2013

Pasta met pompoentomaten-gehaktsaus

Wij zijn dol op pasta. Uit gezondheidsoverwegingen eten we vooral de volkoren varianten. Soms kost me dat moeite. Witte pasta met room en spek en kaas, tja, daar ga ik nu eenmaal van kwijlen. Maar in de winter vind ik de volkoren varianten prima, zeker met een wintergroente als pompoen.

Eet je liever vegetarisch: Je kunt het gehakt in dit recept vervangen voor kikkererwten of gedroogde paddenstoelen, is ook lekker!

4 personen:
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 el olie
  • 1 kleine pompoen in blokjes gesneden
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 ml)
  • 1 ui gesneden
  • 2 dikke tenen knoflook, gesnipperd
  • mespunt chilipoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl milde paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde muntblaadjes
  • 300 gram boekweitpasta (of een andere gezonde variant)
Verwarm de olie in een pan. Bak de ui en de knoflook een paar minuten tot de ui glazig wordt en voeg dan het gehakt toe. Bak het rul. Voeg de kruiden en de pompoenblokjes toe. Bak dit op niet te hoog vuur met de deksel op de pan, ongeveer 5 minuten.
Zet ondertussen de pasta op en kook deze af.
Voeg de gezeefde tomaten aan het gehakt-pompoenmengsel toe en laat op zacht vuur pruttelen tot de pompoenblokjes gaar zijn (ca. 15 minuten).
Giet de pasta af en meng met de saus. Maak af op smaak met zout en peper.