dinsdag 22 januari 2013

Gevulde portobello

Voor 2 personen, lekker als lunchgerecht met sla of als hoofdgerecht. Geef er in het laatste geval nog iets bij, bijvoorbeeld pasta met tomatensaus of risotto.....

  • 2 portobello's
  • 1 tomaat
  • 4 walnoten, gepeld en in kleine stukjes
  • 2 stukjes zachte geitenkaas
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • peper en zout
en ook: wat olie met knoflook erdoor en een kwastje

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Snij de steeltjes van de portobello's en schraap met een theelepel heel voorzichtig wat portobello 'vlees' uit de hoed. Snij dit samen met de steeltjes heel erg fijn.

Snij een tomaat in vier stukken en haal het sap en de pitten eruit. Snij nu de tomaat in kleine stukjes.

Meng in een kom de stukjes paddenstoel, de tomaat, walnoot, geitenkaas, tijm en knoflook.

Leg de portobello's met de ronde kant naar beneden op een met olie ingesmeerde bakplaat. Vul ze met het mengsel. Bestrijk rijkelijk rondom met knoflookolie.

Laat 20 minuten bakken in de oven. Wij aten er risotto bij.