dinsdag 11 december 2012

Spruitjes met spek en appel

Toegegeven: wij houden niet van spruitjes. Wie wel eigenlijk? Toch eten we het zo nu en dan omdat ze goedkoop en héél erg gezond zijn. Onderstaand recept is oké, voor een spruitjesrecept dan, zo werd besloten in Huize Spaarcentje.

voor 2 tot 3 personen:
  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt en 7 tot 8 minuten gekookt
  • 100 gram spekjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 thl tijm
  • 1 appel in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 el honing
  • peper
Terwijl de spruiten even afgekookt worden, bak je de spekjes uit. Als ze lekker knapperig zijn, doe je de ui en de knoflook er bij. Bak tot de ui zacht is en voeg dan de appel toe. Bak 2 tot 3 minuten. Giet de bijna gare spruiten af en doe ze bij  het uit-spek-appelmengsel. Even de honing erover gieten en de tijm erover strooien met eventueel wat peper, nog even om en om bakken en klaar!

Lekker met aardappelpuree.