donderdag 13 december 2012

Spinazie met gedroogde tomaat en geroosterde paprika

Tijd voor een bekentenis: ik vind diepvriesspinazie lekkerder dan verse spinazie. Verse spinazie in de pan bakken wordt zo prutterig en slijmerig. Ik eet verse spinazie wel graag rauw, als sla maar als het warm gegeten wordt, dan liefst uit de diepvries. Je kunt onderstaand recept natuurlijk ook met verse spinazie maken. Koop in dat geval zeker een kilo spinazie.

Voor een pasta met spinazieroomsaus koop ik geen spinazie a la crème. Daar zit suiker in en dat willen we helemaal niet. Maar met een gewoon pak dieprvries spinazie en een scheut room, kom je ook waar je wil zijn.....

4 personen:
  • 1 pak diepvriesspinazie (ca 450 gr)
  • 1 grote ui, gesneden
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 6 stukjes gedroogde tomaat  in kleine stukken gesneden (even geweekt in kokend water) (*)
  • 1 geroosterde paprika in kleine stukken gesneden
  • 1 thl gedroogde munt
  • snuf chilipoeder
  • 1/2 thl paprikapoeder
  • 200 ml room (of crème fraîche, sojaroom)
  • peper en zout
en ook 300 tot 400 gram afgekookte pasta (ik eet dit met fusilli).

(*) in de supermarkt kun je gedroogde tomaten kopen op olie. Die zijn op smaak gebracht met kruiden en knoflook en vele malen duurder, dan een gewoon pakje gedroogde tomaten dat in het schap er naast staat. Week de gedroogde tomaten even in wat kokend water en je kunt ze gebruiken. Wil je graag de smaak van de tomaten op olie hebben, bijvoorbeeld in een salade, doe ze dan na het weken in een jampot met kruiden, knoflook, olijfolie. Even de smaak laten intrekken en klaar.

Kook de pasta af.

Laat de spinazie ontdooien. Verwarm de olijfolie en bak de ui en de knoflook tot de ui zacht is. Voeg de spinazie toe met de kruiden en roer even om. Doe de room erbij en meng alles goed. Voeg de afgekookte pasta toe, schep alles weer door en doe er tot slot de gedroogde tomaat en geroosterde paprika bij. Maak af op smaak met zout en peper.

Lekker met een pittige geraspte kaas. Wij aten er ook een gekookt eitje bij. Opleuken kan met stukjes walnoot of pijnboompitten.