zaterdag 1 december 2012

Roerbak van groene kool met koolraap

voor 2 personen:
  • 1/2 koolraap in blokjes gesneden
  • 1/4 groene kool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olie
  • 1 el nasiskruiden (*)
  • 1 tl gehakte trassi
  • 1 th basterdsuiker
  • 1 th sambal

Ik rooster de koolraap eerst in de oven, ik vind er dan wat meer smaak aankomen: verwarm de oven op 200 graden, doe de blokjes koolraap op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel ruim met knoflookolie. Pers er een teen knoflook boven uit en wat peper en zout en meng alles even goed door elkaar. Schuif in de oven en laat in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin worden, schep elk kwartier om.

Is dit je te veel werk: bak dan de blokjes in de pan tot de gaar zijn.

Als de koolraap uit de oven is, ga je verder. Bak de ui, de sambal, het suiker, de knoflook met de kruiden en de trassi in de pan. Bak tot de ui zachter is geworden. Voeg de koolraap en de fijngesneden groene kool toe en laat bakken tot de kool zacht is geworden.

Lekker met rijst en sat├ęsaus. Wij aten er ook een gebakken eitje bij maar je kunt er natuurlijk ook kipfilet of gehaktballetjes bij eten.


(*) nasikruiden haal ik bij de Turkse winkel, er zitten verder geen toevoegingen. Heb je dat niet bij de hand gebruik dan een andere lekker mengsel van kruiden, bijvoorbeeld :
kerriepoeder, gemalen koriander en gemberpoeder
of
paprikapoeder en chilipoeder
of maakt dit Marokkaanse kruidenmengsel