zaterdag 1 september 2012

Restverwerking: aardappelkoekjes

Wij hadden een restje aardappelpuree over en dat doen we natuurlijk niet weg. Nog een keer aardappelpuree lonkte niet, dus maakte ik er aardappelkoekjes van. Je kunt ze ook een andere vorm geven en ze aardappelkroketjes noemen, wat je maar fijn vindt. En ook de kruiden maken niet uit, doe er door wat jij lekker vindt. De hoeveelheden zijn indicatief en afhankelijk van wat jij over hebt en in de koelkast hebt liggen

Wat ik deed was dit:
  • restje aardappelpuree
  • 1 ei
  • 20 gram verbrokkelde feta
  • 1 thl tandoorikruiden (*)
  • handje fijngehakte koriander
  • paar eetlepels paneermeel (gemaakt van gemalen beschuit)

(*) die koop ik bij de Turkse winkel

Meng alles (behalve de paneermeel) goed door elkaar en vorm er schijven van. Wentel ze voorzichtig door de paneermeel. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak ca. 3 minuten per kant op niet te hoog vuur.

Ik deed er geen peper en zout bij, omdat het immers een restje was en dat er al doorzat.

Dit kun je met alle denkbare soorten kruiden en combinaties maken:
  • met zalmsnippers en dille
  • met fijngehakte gegrilde groente
  • met een restje zuurkoolstamppot
  • met wat gedroogde tomaat en pijnboompitten