zaterdag 1 september 2012

Pittige wortelen

Een worteloverschot uit de tuin dwingt ons om veel wortelen te eten. Ik kookte ze kort af, portioneerde ze en stopte ze in de vriezer. Eén portie aten we meteen op:

pittige wortelen, goed voor 2 eters:.

  • 1 ui fijngesneden
  • 1/2 rood pepertje fijngesneden
  • 400 gram wortelen, in kleine stukjes gesneden, kort gekookt
  • 1 thl gemberpoeder
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olie
  • handje fijngehakte koriander
Verwarm de olie in een koekenpan of wok en bak de fijn gesneden ui en knoflook. Voeg de rode peper en het gemberpoeder toe en schep alles even goed om. Doe de wortelen erbij, op hoog vuur omscheppen (voeg eventueel een eetlepel water toe). Bestrooi royaal met fijngehakte koriander.

Lekker met alles eigenlijk. Wij aten het met gegrilde vis en aardappelpuree.