zaterdag 8 september 2012

Pittige tomaten-avocadodip

In quacamole wordt vaak tomaat gedaan. Deze dip lijkt op quacamole maar de verhoudingen zijn omgekeerd: meer tomaat dan avocado. Niet bewust, maar geheel het resultaat van de toevallige omstandigheid dat ik meer tomaat dan avocado had.

  • 3 grote tomaten
  • 1/2 avocado
  • flinke hand verse koriander
  • 1 grote teen knoflook
  • peper en zout
  • evt. scheutje citroensap
  • halve rode peper
Doe alles in een hoge kom en maak goed fijn met een staafmixer. Lekker bij (tortilla)chips, gehaktballen, kippenpoootjes, wortel, paprika, komkommer, tortilla gevuld met kaas, pitabroodjes besmeerd met knoflookolie ..... Maar je vinger zo in de kom steken en aflikken, is ook een prima idee.

Je kunt eindeloos variƩren met de ingrediƫnten door de koriander te vervangen voor peterselie of bieslook, een ui toe te voegen of wat creme fraiche of dikke yoghurt voor een wat romiger effect.

Ik at vandaag bij als lunch een zuurdesemboterham, besmeerd met de dip en belegd met wat reepjes avocado en sla. Andere boterham er bovenop leggen, beetje pletten en eten maar!