zaterdag 28 juli 2012

Suikervrije zomertaart

Twee weken geleden maakte ik een suikervrije aardbeientaart  met een deegbodem van amandelmeel en geraspte kokos. Dat was een groot succes. Dus tijd om te gaan variëren dacht ik zo. En het was ook tijd voor taart omdat we iets te vieren hebben. Een zomertaartje met appel, banaan en frambozen. Maar je kunt natuurlijk ook ander fruit nemen, net waar je maar trek in hebt!



Voor het deeg:
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 gram gesmolten kokosolie of roomboter
  • 1 ei
  • t thl kaneelpoeder
Voor de vulling:
  • 3 goudreinetten
  • 1 banaan
  • 1 kopje frambozen of aardbeien
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 5 el suikervrije jam
  • 10 druppels stevia 
Maak het deeg:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de kokosolie of roomboter in een pan. Doe het amandelmeel en de geraspte kokos in een kom met het bakpoeder, kaneelpoeder en het ei. Meng dit en giet de gesmolten olie of boter er bij. Ik mengde het in de machine, doe je dat niet kijk dan uit voor de hete olie of boter, gebruik een pollepel om het te mengen. Het deeg blijft een beetje korrelig. Vorm een bal, zo goed en kwaad als dat gaat. Lukt dat niet, voeg dan wat water toe (1 of 2 eetlepels). Vet een taartvorm in en druk de deegbal plat in de vorm. Gewoon met je knokkels en vuisten dat in de vorm duwen. Zet de taartvorm in het midden van de oven en bak in 20 tot 30 minuten af tot het mooi goudbruin is geworden.
Snij de appels en banaan in blokjes, doe in een kom en bestrooi royaal met kaneelpoeder. Doe de frambozen er bij.

Verwarm de jam in een pannetje. Verdun eventueel met wat water. Voeg de stevia toe.

Haal de taartbodem uit de oven en verdeel het fruit over de bodem. Giet de warm geworden jam erover heen, schep wat om met een lepel.

Schuif weer in de oven en bak af in 30 minuten.