zondag 8 juli 2012

Lunch: salade van witte bonen, tonijn en tomaat

Natuurlijk kun je bonen uit blik gebruiken voor onderstaande salade, maar overweeg eens een voorraad gedroogde bonen in te slaan. Als je jezelf aanwent elke week wat porties te koken, grijp je nooit mis. Zo eet ik de ene week kikkererwten, de volgende week borlottibonen en binnenkort verse capucijners uit eigen tuin. Ik kook in één keer een paar porties, doe dat in de koelkast en pak wanneer ik het nodig heb, door de lunch of door het avondeten. En zelf gekookte peulvruchten smaken bovendien zoveel beter dan die papperige zooi uit blik. En zelf koken is nóg goedkoper dan uit blik.

Wat heb je nodig? Hoeveelheden zijn indicatief, gebruik wat jij nodig hebt. Voor mij was dit voldoende:
  • 2 opscheplepels afgekookte witte bonen
  • 1 opscheplepel tonijn (uit blik)
  • 1 grote tomaat, in stukken gesneden
  • flink wat blaadjes basilicum
  • een scheut Basilicumdressing
Meng alles door elkaar en maak af op smaak met peper en zout.