zondag 1 juli 2012

Helden ontbijt

Hier blijf je het uren op doen! Een superontbijt met ingrediënten die lekker zijn, verzadigen, je bloedsuikerspiegel stabiel houden en allemaal gezond zijn!

Kokos en kokosmelk zit vol met vezels, vitaminen en mineralen als selenium. Selenium helpt onder meer je immuunsysteem te versterken en is ontstekingsremmend. Daarnaast is het een krachtige anti-oxidant en bevat het bacterie- en schimmeldoders. Goed nieuws voor je darmen!

Havervlokken: Havervlokken zijn een goed voorbeeld van langzame koolhydraten en bevatten veel vezels, eiwitten, mineralen als zink, magnesium en ijzer en de vitamines K, E, B1, B2, B6. Zorg wel dat je onbewerkte grove havermout koopt en niet de bewerkte kant en klare havervlokken die in de supermark te vinden zijn. Daar zit niet veel meer in.

Lijnzaad: Goed voor de stoelgang en de spijsvertering. Gebruik wel gebroken lijnzaad.

Banaan: Zit vol met vitaminen en vezels, zorgt voor een verzadigd gevoel én geeft energie. Daarnaast is het een natuurlijke zoetmaker, dus je hoeft vrijwel geen andere zoetmiddelen te gebruiken.

Kaneel: Naast dat het heerlijk is en een goede zoetmaker, is het ook goed voor nieren, hart en lever vanwege de reinigende werking. Het heeft bovendien een positieve invloed op je insuline-, glucose- en vetstofwisseling en ook dit werkt schimmel- en bacteriedodend. Kaneel is een superfood als je last hebt van maag- en darmklachten.

Aardbeien: Zitten niet alleen vol met vitamine C maar bieden ook bescherming tegen overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Aardbeien bevatten anti-oxidanten, verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en zijn ontstekingsremmend


Ontbijt voor 1 persoon:
  • 1 banaan in stukken gesneden en diepgevroren
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 el havervlokken
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el geraspte kokos
  • 5 tot 6 aardbeien in stukken gesneden
  • kaneel
en ook: een blender of goed hakgeval (heb je alleen een staafmixer? Vries dan de banaan niet in, dat staafmixert wat makkelijker!)

Doe in de blender de kokosmelk en de bevroren banaan. Maal fijn.
Doe in een diep bord alle overige ingrediënten en giet de kokosbanaandrank er over heen, bestrooi rijkelijk met kaneelpoeder. Stort je vol overgave op dit ontbijt en geniet!

Gebruikte bronnen: