donderdag 14 juni 2012

Gemengde groenten met mango

Eigenlijk is dit van-alles-wat-met kruiden-en-mango. Welke groenten je gebruikt maakt niet zoveel uit.

Ik gebruikte:
  • 1/2 bloemkool
  • 1 stronk broccoli
  • 1 paksoi (of plakzooi zoals de mannen het hier noemen), gesneden. Hou het gesneden bladgroen even apart, dat doe je er op het laatst bij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 el olie of kokosolie
  • 2 tot 3 tl kerriepoeder
  • 1 tl kardamompoeder
  • 1/2 tl serehpoeder
  • 150 tot 200 ml kokosmelk
  • 1/2 mango (mag meer zijn, maar wij hadden nog maar een halve liggen) in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • verse koriander
en ook: pitabroodjes

Bereiding:
Kook de broccoli en bloemkoolstronkjes in 5 minuten bijna gaar. Snij de ui en de paksoi. Verwarm de olie en bak de ui en de gesnipperde knoflook kort. Voeg de kerrie, kardamom en sereh toe en roer even door. Doe de witte delen van de paksoi erbij en roerbak kort. Giet de kokosmelk in de pan, de bloemkool- en broccoliroosjes, de mangoblokjes en wat peper en zout. Laat even pruttelen. Als je de saus iets meer gebonden wenst, doe dat dan. Voeg op het allerlaatst het gesneden bladgroen van de paksoi toe (niet meer bakken nu, want dat reageert hetzelfde als spinazie).

Bestrooi rijkelijk met koriander en stop in een (zelfgemaakt) pitabroodje

Meer pit nodig? Voeg een tl sambal toe tijdens het bakken van de ui of een fijn gesneden rood pepertje.