donderdag 14 juni 2012

Frisse korianderdip

Er staat frisse dip, maar eigenlijk is het een-sausje-dat-Zoon-over-de-streep-moet-trekken-om- een-gekookte-aardappel-te-eten....Het idee is de aardappel in het sausje te dopen. Maar het staat jullie natuurlijk geheel vrij iets anders in dit sausje te dopen, bijvoorbeeld gegrilde kip of een spiesje met gegrilde groenten, stokbrood, stukken komkommer, je vingers....bedenk het maar.

Wat heb je nodig?
  • Een flink scheut yoghurt (ca. 150 ml)
  • 1 el mayonaise (of een geprakt ei, is ook goed voor het romige effect)
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 mespunt chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)
  • peper en zout.
  • handje verse koriander, geknipt 
  • evt een beetje sambal

Mengen maar, meer is het niet!