woensdag 23 mei 2012

Couscous met geroosterde groenten en makreelfilet

Perfect voor warme zomeravonden, nu dus!

  • 2 kopjes couscous
  • 4 kopjes water
  • 1/2 thl saffraan
  •  1/2 thl kardamom
  • 1 ui
  • 1 courgette in stukken gesneden
  • 1 rode paprika instukken gesneden
  • 1 thl tijm
  • 1 thl. paprikapoeder
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje makreefilet (MSC gecontroleerd)
  • handje olijven
  • paar verse muntblaadjes in stukjes geknipt.
Verwarm de oven op 200 graden. Meng de groenten in een ovenschaal met de olie, de tijm en het paprikapoeder en zet de schaal in het midden van de oven. Laat de groenten ongeveer een uur roosteren, terwijl je elk kwartier alles even omschept.

Bereid ondertussen de couscous: doe de couscous in een schaal met de saffraan en de kardamom en giet er 4 kopjes kokend water overheen. Roer het goed door en laat met rust. De couscous neemt vanzelf het water op. Als het is afgekoeld, roer je het goed los met een vork.Voeg naar smaak peper en zout toe.

Nu ga je de geroosterde groenten (die inmiddels klaar zijn en evt.afgekoeld) mengen met de couscous, de makreelfilet, olijven en de verse muntblaadje. Eet meteen op of laat alles verder afkoelen. Helemaal koud is het ook heerlijk!

 

Wij aten het met broccoli-komkommersalade