dinsdag 24 april 2012

Hartig taartdeeg - supersnelle methhode

Niet altijd is er tijd of energie om deeg te maken voor een hartige taart. Maar kant en klaar diepvriesdeeg heb ik eigenlijk nooit in huis. Wat doe je dan in geval van verschrikkelijke trek in groentetaart? Onderstaand recept is een goede oplossing. Bovendien is het een mooie magere variant, want door klassiek quichedeeg gaat vrij veel vet. Deze snelle variant bevat bijna geen vet. Eingelijk is het gewoon snel pizzadeeg, maar het voldeed prima.

Deeg voor 4 personen:
  • 200 gram meel of bloem
  • 2 thl bakpoeder (ik gebruik wijnsteenzuur bakpoeder)
  • 1 thl zout
  • 1 el olie
  • 120 ml water
en ook: bakpapier en gedroogde kikkererwten of rijst om blind te bakken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een quichevorm in en bestrooi met wat meel of bloem

Meng alle ingrediƫnten tot een mooie deegbal en rol deze uit tot de gewenste vorm en leg deze in de quichevorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

Verfrommel het bakpapier en leg het over het deeg. Vul dan de taartvorm met de kikkererwten of rijst en schuif het in het midden van de oven. Bak een kwartier.

In de tussentijd maak je de gewenste vulling klaar.

Haal de quichevorm uit de oven. Verwijder de kikkererwten en het bakpapier en doe de vulling in de vorm.

Schuif weer in de oven en bak de taart nog een 45 tot 60 minuten.