zaterdag 14 april 2012

Aardappelen met room

Zo klaar, eigenlijk niets bijzonders maar wel heel lekker.

voor 2 personen:
  • 500 gram aardappelen
  • 100 ml room (ik gebruik sojaroom maar slagroom is natuurlijk véél lekkerder)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 thl mosterd
  • 1 thl tijm
  • peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.
Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes. Kook ze in 5 minuten af, zodat ze net beetgaar zijn.
Doe de room in een kommetje en meng dit met de geraspte knoflook, kruiden en mosterd.
Leg de aardappelplakjes in een ovenschaal en giet het roommengsel er over heen. Dek af met aluminiumfolie (of een ovendeksel) en plaats het in het midden van de oven.
Haal na 15 minuten de folie er af en laat verder bakken in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt (nog ca. 20 tot 30 minuten).

Wij aten er gegrilde zalmfilet bij en een bieten-appelsalade.

Varianten:
  • Wat me ook lekker lijkt maar wat we nog niet probeerden is de room vervangen voor kokosmelk en de mosterd en tijm voor een pepertje. En dan op het laatst bestrooien met koriander. Lekker bij hete kip, denk ik.....
  • je kunt er natuurlijk ook kaas over strooien of spekblokjes door doen, of gerookte zalm met bieslook, verzin het maar.....