dinsdag 27 maart 2012

Spaghetti met pompoen en salie

Zo eenvoudig, hoeft bijna niets aan gedaan te worden. Behalve het natuurlijk wel even klaarmaken.

4 personen:
  • 1 kleine pompoen of kalebas geschild en in blokjes gesneden (let op: kalebas/flespompoen hoeft niet te worden geschild, andere soorten meestal wel)
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 1 ui
  • mespunt kaneelpoeder
  • mespunt chilipoeder
  • 1 el olie
  • veel knoflook (2 a 3 tenen)
  • wat salie (liefst een paar blaadjes verse, maar gedroogd is ook goed)
  • peper en zout
  • voldoende pasta voor 4 personen (reken 75 tot 100 gram gedroogde pasta p.p)
Bereiding:
Kook de pasta af.
Terwijl dat kookt verwarm je de olie in een koekenpan. Pel en snij/snipper de ui en de knoflook en bak kort. Voeg de pompoenblokjes toe en het kaneel- en de chilipoeder en bak op half vuur tot ze gaar zijn (niet te lang want dan wordt het moes), voeg de kruiden toe en de creme fraiche en meng alles. Doe op het laatst de pasta erbij (die inmiddels is gaargekookt en afgegoten) en mengt alles voorzichtig. Doe dan de salie erbij.

Lekker met pijnboompitten en een goede pittige geraspte kaas eroverheen heen. Een smaakvolle sobere maaltijd. Hoeft verder niets bij, mag wel, hoeft niet.....

varianten:
  • een scheut sherry erdoor doet het ook goed
  • laat de kaneel, chili en salie weg en voeg in plaats daar van marokkaanse kruiden toe. Bestrooi met verse koriander.