zondag 29 januari 2012

Tomatensoep - snelle versie

Gisteren bepaalde Zoon het menu. Hij koos tomatensoep, en dat betekent tomatensoep zonder fratsen en zonder dingen die erin drijven die te herleiden zijn tot groenten.

Heel makkelijk te maken deze soep. En als je een goede basisvoorraad in huis hebt, kun je op elk gewenst moment deze soep maken.

Voor 4 personen:

  • 500 ml gezeefde tomaten (of 1 kilo gesneden tomaten en een blikje tomatenpuree)
  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl kaneelpoeder of 1 tl suiker
  • 1 tl.  gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 laurierblaadje 
  • mespunt paprikapoeder
  • 2 bouillonblokjes (zonder gist)
  • 1 liter water
  • 2 el zure room of kookroom of sojaroom
  • 100 gram spaghetti (of vermicelli maar dat heb ik nooit in huis)
Bereiding:
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.  Giet de gezeefde tomaten erbij én de kruiden. Roer even door en voeg dan een liter water toe. Breng het aan de kook en doe dan de bouillonblokjes en het laurierblaadje erbij. Laat de soep 20 minuten pruttelen op een heel laag vuur. Zet dan de staafmixer erop (wel even het laurierblaadje eruit halen) als je een gladde soep wenst.
Breek 100 gram spaghetti in kleine stukjes en gooi dat in de soep. Kook tot de pasta gaar is.
Voeg op het laatst 2 eetlepels room door de soep en breng - indien nodig- op smaak met zout en peper.

Opleuken met:
  • verse basilicum
  • kleine stukjes kip
  • een eetlepel pesto
  • geraspte kaas
  • stukjes vis
  • miniballetjes gehakt
  • fijn gesneden groenten van het seizoen