vrijdag 16 december 2011

Salade met knolselderij en rucola

Er gaat heel wat knolselderij doorheen in deze tijd van het jaar. Soms blijf ik 'zitten' met een restant knolselderij dat niet voldoende is voor puree, soep, stamppot of wat ik er 'normaal' ook mee doe.
Dan rasp ik het en eet het als salade, ook heel lekker! Dit is een variant op de eerder gepubliceerde knolselderijsalade.

  • 1/4 knolselderij, geschild
  • 1 grote teen knoflook
  • wat citroensap, 1 el of zo (niet héél noodzakelijk, wel lekker)
  • 2 el zachte geitenkaas (of mayonaise, het gaat om het romige effect)
  • scheut yoghurt (100 tot 150 ml)
  • peper, zout
  • handje walnoten
  • wat verse peterselie (als je dat in de tuin hebt staan tenminste)
  • 2 handjes rucola (of een andere lekker slasoort, of misschien zelfs postelein)
Bereiding:
Rasp de knolselderij op de hand of in de keukenmachine. Prak de geitenkaas door de yoghurt (zodat het helemaal mengt) en maak op smaak met peper, zout en lekker veel knoflook. Voeg de geraspte knolselderij toe en meng het goed met het yoghurtmengsel. Zet het nu koel weg, zeker een uur maar liefst langer.

Leg de rucola in een schaal, verdeel de knolselderijsalade er overheen en bestrooi met walnoten en peterselie.