zaterdag 17 december 2011

rundvleesstoof, indiaas gekruid

Voor 4 personen:
  • 400 gram runderstoofvlees, klein gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 el olie
  • 2 dikke tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 thl komijn
  • 1 thl gemberpoeder
  • 1 thl kardamom
  • 1 blikje tomatenpuree (=70 gram)
  • 150 ml yoghurt
  • scheutje water
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • verse koriander
Verwarm de olie en bak de ui en de knofook. Voeg het vlees en de kruiden toe en bak het om en om op hoog vuur. Is het vlees dichtgeschroeid aan alle kanten, dan zet je het vuur lager. Doe de tomatenpuree in de pan samen met 1 eetlepel yoghurt. Roer het goed door het vlees, voeg beetje bij beetje de rest van de yoghurt toe. Zet het vuur laag en laat het uren (zeker 3 uur, tot je merkt dat het vlees uit elkaar valt) op laag vuur pruttelen terwijl je het af en toe door roert. Als de saus te veel inkookt, voeg je af en toe een klein scheutje water toe.  Doe de laatste 10 minuten de doperwten er bij (vooral voor het kleureffect hierin gebruikt). Bestrooi met zout en peper en verse koriander. Is lekker bij rijst. Wij aten er roergebakken chinese kool bij.