zaterdag 10 december 2011

Roerbakandijvie

Is weer eens wat anders dan de eeuwige andijviestamppot die mijn neus uitkomt....

Voor 3 personen:
  • 400 gram andijvie, gewassen en fijngesneden
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 el olie
  • 1 rode ui, gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 thl kerriepoeder
  • 1 thl gemberpoeder
  • 1 klein rood pepertje, gesneden (zonder zaadjes)
  • peper en zout
  • beetje korianderzaad fijngemalen
  • 1 appel in blokjes gesneden
  • scheutje water (100 ml)
  • 3 kleine limoenblaadjes (zie producten ABC)
Bereiding:
Verwarm de olie en bak eerst de ui, dan de knoflook en doe er vervolgens het gehakt bij dat je rul bakt. Voeg dan de kruiden, de appel en de andijvie toe en schep even om en om. Scheutje water erbij, deksel op de pan en stoven. 10 minuten is genoeg. Vis voor het serveren de limoenblaadjes er uit. Smaakt heerlijk bij rijst.