woensdag 30 november 2011

Witlof met tonijn

Wat heb je nodig voor 2 personen:
  • 1 rode ui, gesneden
  • 2 stronken witlof, gesneden
  • 1 el olie
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 el mosterd (*)
  • 1 thl.tijm
  • 1 klein blikje tonijn, uitgelekt
  • 400 gram aardappelen
  • 100 ml room
  • 50 gram geraspte pittige kaas (handje)
(*) of 2 thl mosterdpoeder als je geen mosterd mag zoals in het anti-candidadieet

Bereiding:
Zet de aardappelen op en kook ze af tot ze gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de witlof in stukken. Verwarm de olie en bak de rode ui met de knoflook tot de ui zacht is. Bak de witlof mee en voeg de mosterd en de tijm toe. Even om en om bakken op hoog vuur en afblussen met de room.
De aardappelen zijn inmiddels wel gaar, dus giet je die af.
Leg de aardappelen in een ovenschaal en doe witlof en de uitgelekte tonijn er bij. Bestrooi met de geraspte kaas en zet het in de oven. 15 tot 20 minuten moet voldoende zijn voor een lekker kaaskorstje.