zaterdag 19 november 2011

Winterpasta

Wat heb je nodig voor 2 personen:
  • 1/4 knolselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 2 kleine preitjes, in kleine ringen gesneden
  • 1 dikke teen knoflook
  • 1 el olie
  • 5 verse salieblaadjes gesneden of 1 thl. gedroogde salie
  • snuf cayennepeper of chilipoeder
  • 200 ml room (sojaroom, gewone room, creme fraiche of slagroom, wat je maar lekker vindt)
  • 1 klein blikje tonijn
  • pasta voor 2 personen (150 tot 200 gram, ongekookt)
  • handje geraspte kaas
Bereiding
Zet water op voor de pasta en kook deze af.

Verwarm de olie en bak de knoflook en de blokjes knolselderij een minuut of 5. Ik had hele kleine blokjes (formaat 2 keer een doperwt) dus dat was met een paar minuten zo goed als gaar. Doe dan de prei erbij, bestrooi met wat cayennepeper en bak nog even tot de prei lekker zacht is. Giet de room erbij en laat even pruttelen. Voeg op het laatst de tonijn en de salie toe en maak af op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af die ondertussen vast gaar is geworden en meng alles met elkaar.

Bestrooi met de geraspte kaas.

Variant:
  • Laat de cayennepeper weg en voeg een eetlepel mosterd toe, ook lekker!
  • Groenten zoals koolraap, pastinaak, pompoen zijn ook heerlijk in deze pasta.