donderdag 17 november 2011

Stoof van rundvlees en knolselderij

Wat heb je nodig voor 2 grote eters (of 2 volwassenen en 1 kind):
  • 250 magere riblappen, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 knolselderij in blokjes gesneden
  • 1 ui
  • 1 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 thl kaneelpoeder
  • 1 thl kardamompoeder (heb je dit niet: gemberpoeder kan ook)
  • 1 thl saffraan (zie producten ABC)
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
en misschien ook:
  • handje verse koriander of peterselie
Bereiding:
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is, dus haal het een half uur voordat je gaat koken uit de koelkast.

Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de vleesblokjes om en om, zodat ze dichtschroeien (dan zien ze er grijs uit). Voeg dan de gesneden ui en de knoflook toe en alle kruiden. Bak nog even om en om en giet dan de gezeefde tomaten toe. Breng aan de kook en gooi het bouillonblokje in de pan. Zet nu het vuur zo laag dat het nog net pruttelt en ga zeker 2 uur wat anders doen. Roer wel af en toe even in de pan.
Na 2 uur is het vlees al lekker zacht geworden. Doe nu de knolselderijblokjes erbij en laat verder pruttelen, nog een klein uurtje. Maak af met peper en zout. Bestrooi met verse koriander of peterselie als je dat in huis hebt. Wat amandelnippers er overheen, doet het ook goed.

Lekker met rijst!