dinsdag 15 november 2011

Kabeljauwfilet uit de oven

Als je restjes eten bewaart of regelmatig gewoon meer kookt dan je nodig hebt, grijp je bijna nooit mis. Zo heb ik altijd porties tomatensaus in de vriezer.

wat heb je nodig voor 2 personen?
  • 2 stukken kabeljauwfilet (ik koop diepvries van MSC)
  • tomatensaus, minimaal 200 ml
  • handje ontpitte olijven
  • 1 el pijnboompitten
  • verse peterselie
  • peper en zout
Bereiding:
Zorg dat de vis ontdooid is. Haal de vis bijvoorbeeld in de ochtend uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 tot 200 graden.

Dep de vis goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Schep op de bodem van een kleine ovenschaal wat tomatensaus en leg de vis op de saus. Giet de rest van de saus erover heen en bestrooi met wat fijngehakte olijven.
Zet in het midden van de oven en laat de vis in 15 tot 20 minuten gaar worden. (Gare witvis 'lekt': dan zie je stukje wit gestold eiwit langs de vis druipen). Maak het niet té gaar want dat wordt de vis taai.

Bestrooi met pijnboomitten en verse peterselie. Wij aten er zilvervliesrijst en gegrilde courgette bij.

Je kunt natuurlijk eindeloos afwisselen:
  • strooi er geraspte kaas overheen
  • besmeer de vis met pesto voordat je er tomatensaus overheen giet
  • doe ui, courgette of tomaten in de ovenschaal bij de vis
  • voeg kaneel en saffraan toe aan de tomatensaus en bestrooi de schotel met amandelschaafsel
  • Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dat doe ik toch maar niet. Gewoon je fantasie gebruiken!