vrijdag 18 november 2011

Kabeljauwfilet met witlof

Wij zijn niet heel erg dol op witlof. De bekende witlof met ham en kaas zal je hier niet op tafel aantreffen. De witlof moet verstopt en goed gekruid zijn. Onderstaand recept werd goedgekeurd!

Wat heb je nodig voor 2 eters:
  • 2 ontdooide stukken kabeljauwfilet (ik koop diepvries van MSC)
  • 1 el olie en 1/2 el roomboter (vis moet zwemmen)
  • 3 el kikkererwtenmeel (of bloem)
  • 2 thl kerriepoeder
  • 1 thl geplette korianderzaadjes (ik stop ze altijd in een pepermolen)
  • peper,zout
  • 2 stronken witlof, gesneden
  • handje diepvriesdoperwten (niet noodzakelijk maar een beetje kleur in dit witte gerecht is fijn)
  • 1 appel, in blokjes gesneden
  • aardappelpuree zoals jij die graag maakt
  • handje geraspte pittige kaas

Bereiding:
Kook de aardappelen, afhankelijk van de grootte 20 tot 30 minuten.
Verwarm de oven op 180 graden.
Verwarm op zacht vuur de olie en de boter in een koekenpan. Meng in een kom het kikkererwtenmeel, de kerriepoeder en de korianderzaadjes met wat peper en zout. Snijd de vis in blokjes en wentel ze door het meel-kerriemengsel.
Bak de visblokjes heel kort om en om en haal ze weer uit de pan. Doe de vis in een ovenschaal.
Bak dan in dezelfde pan de witlof en de appel. Voeg zo nodig nog een beetje olie toe en misschien nog wat kerriepoeder. Blus af met 3 el water.
Verdeel de witlof en appel over de visblokjes in de ovenschaal.
Maak de aardappelpuree zoals jij dat gewend bent en verdeel deze over het vis-lofmengsel. Bestrooi met zout en peper en geraspte kaas.
Laat de schotel 15 minuten in de oven staan tot je een knapperig kaaskorstje ziet verschijnen.