woensdag 7 september 2011

Restjessalade van bietjes en spinazie

Gisteren was het soepdag in Huize Spaarcentje en meestal eten we er dan iets bij dat we aantreffen in de groentelade en schreeuwt om de genadeslag. Dit keer vond ik een halve gare biet, een handje spinazie, een paar kleine druiven en een peer waarvan de ene helft zie: mmmm eet mij en de andere helft zei: ik ben al heel lang niet meer lekker.


Wat heb je nodig voor een salade voor 2 personen:
  • 1 handje (baby) spinazie
  • 1/2 gare biet in blokje
  • 1/2 peer in blokjes
  • 1 handje druiven, zonder pit
  • ongeveer 50 gram blauwschimmelkaas, verkruimeld
  • 1 el geroosterde zonnebloempitten
Gewoon alles door elkaar husselen en klaar. Lekker met verschillende soorten dressing. Wij aten er courgettesoep bij en een pitabroodje met geitenkaas en in knoflook gemarineerde tomatenblokjes.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je nu zelf meteen een halve biet ergens gaat scoren of een 1/2 peer. De verhoudingen maken niet zoveel uit in deze salade, je moet alleen wel uitkijken met de hoeveelheid blauwschimmelkaas, die kan snel gaan overheersen. Waar het mij om gaat, is dat je ook met 'bijna niets' en 'bijna niet meer goed' heerlijk eten kunt klaarmaken.