vrijdag 30 september 2011

Bloemkool - Indiaas gekruid (vegetarisch)

Wat heb je nodig voor 2 personen:
  • 1/2 bloemkool in roosjes (van de andere helft maakte ik groenteburgers)
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teen knoflook
  • klein handje gare kikkererwten
  • 1 el olie (olijfolie of kokosolie)
  • 1/2 thl kardamompoeder
  • 1 thl komijnezaad
  • 1/2 thl kaneelpoeder
  • 1/2 thl gemberpoeder
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout
  • scheutje water of yoghurt
  • handje vers gehakte koriander
  • 2 el geroosterd amandelschaafsel
Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes net beetgaar, iets van 3 minuten.
Verwarm de olie in een pan en bak de ui en de knoflook  en de kruiden. een paar minuten en voeg dan de bloemkool met wat peper en zout. Bak om en om tot de bloemkool wat zachter is geworden. Voeg een klein scheutje water of yoghurt toe om het wat smeuïger te maken en bestrooi met de amandelen en vers gehakte koriander.


Wij aten het met rijst, rode linzenpuree, een stukje overgebleven pannenkoek van de vorige dag en een gekookt eitje.  Voor een volwaardige vegetarische maaltijd waren de linzenpuree, de kikkererwten en de rijst al genoeg als eiwittoevoeging (samen vormt dat voldoende hoogwaardig eiwit) dus het eitje was puur voor het lekker maar hoeft dus niet.

Liever met dierlijke eiwitten? Een stukje kipfilet smaakt er ook prima bij.