donderdag 14 juli 2011

Zomergroenten in wortel-kokossaus

Je raadt het al, de soep van eergisteren was de saus van gisteren. Een benaming zegt niets over de toepasbaarheid zullen we maar zeggen.

Voor 2 personen:
  • ongeveer 300 ml wortelkokossoep vanaf nu te noemen: saus
  • 400 gram afgekookte groenten zoals bloemkool, sperciebonen, doperwten
  • optioneel: gehaktballetjes of kipfilet of tofu of gekookte eieren
en ook: witte rijst, voldoende voor 2 eters & verse koriander om erover heen te strooien

Als je gaat voor een vegetarische versie, dan kun je ook nog wat ongebrande pinda's of cashewnoten toevoegen.

Verwarm de groenten in de saus, breng eventueel op smaak met peper en zout en klaar ben je! Heb je geen wortel-kokossoep doe dan het volgende:
Bak ongeveer 200 gram wortelstukjes in kerriepoeder, gemberpoeder en wat kardamom met een uitje en wat knoflook. Giet er een half blik (ongeveer 200 ml) kokosmelk bij en laat de worteltjes gaar worden. Als ze gaar zijn zet je de staafmixer erop en heb jij je wortel-kokossaus. Maak op smaak met peper,zout en wat bouillonpoeder.

Je kunt ook gaan voor optie 3:
alle groenten roerbakken in de genoemde kruiden, daar wat kokosmelk overheen gieten en gaar laten pruttelen.


Hetzelfde gerecht, maar nu met een 1/4 van het
 hoofd van Zoon die ook op de foto wou en
die ik moest beloven dat dit gepubliceerd zou
worden, waarbij ik bij deze de belofte heb vervuld