zaterdag 16 juli 2011

twee kleuren cakejes

Heel simpel, maar niet minder lekker. En natuurlijk is zelf maken een veel betere optie dan kopen bij de warme bakker (duur) of de supermarkt (te bewerkt). Voor het werk hoef je het niet te laten, langer dan een kwartier duurt de voorbereiding niet. Daarna ga je lekker een boekje lezen, terwijl je huis heerlijk begint te ruiken.Goed voor 12 cakejes:
  • 125 gram suiker
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur + wat boter om in te vetten
  • 125 gram bloem
  • 2 thl. bakpoeder
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 3 el cacao
  • 2 tot 4 el water

en ook: een handmixer, 2 beslagkommen en een muffinbakblik.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe de boter in een grote kom en zet de handmixer erop. Klop tot de boter is veranderd in een mooie romige massa en voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Klop door tot het een beetje schuimig wordt. Klop de eieren los in een klein kommetje en schenkt het beetje bij beetje door de botermassa. Je voegt telkens pas wat toe als het vorige scheutje is opgenomen door het kloppen met de mixer.
Voeg tot slot de bloem toe en meng dat met een spatel of lepel door het beslag. Ook nu niet alles in één keer er door kieperen, maar langzaam.

Doe in de andere kom het cacaopoeder en het water en klop dit met een vork of garde door elkaar. Gebruik wat meer water indien nodig. Voeg de helft van het beslag toe en meng het met een lepel tot een mooie bruine massa.

Vet het muffinbakblik in met wat boter. Vul het bakblik met beide beslagsoorten, zodat je 2-in-1-cakejes krijgt. Bak ze 25 minuten in het midden van de oven. Haal ze uit de oven en laat het muffinbakblik even staan, voordat je de cakejes eruit haalt. Als je dat te snel doet, dan scheuren ze. Dus wacht even 5 tot 10 minuten voordat je ze er uit wipt (ik doe dat met behulp van een theelepel) en je je volledig laat gaan.