dinsdag 19 juli 2011

Couscous met courgette, doperwtjes & gebakken haloumikaas



Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 kopjes couscous, als je niet weet hoe dit te bereiden, klik dan hier
  • 1 kleine courgette, in blokjes gesneden
  • 100 gram doperwten, afgekookt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 el olie
  • snuf chilipoeder, kerriepoeder
  • 1 thl gedroogde munt
  • handje pinda's
  • handje verse koriander
  • 100 gram haloumikaas, in blokjes gesneden (zie Producten ABC)
  • 3 tot 4 el bloem met een 1 thl paprikapoeder er door

Bereiding
Maak de couscous klaar volgens het basisrecept en laat het afkoelen. Roer het af en toe door met een vork.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook, samen met de kruiden. Voeg dan de courgetteblokjes toe en bak tot deze gaar zijn. Schep ze bij de courgette, samen met de eerder afgekookte doperwten. Roer goed door, zodat de smaken zich goed mengen. Voeg eventueel wat peper toe.

Dep de haloumikaas droog met keukenpapier en snij in blokjes. Wentel de blokjes door de bloem met paprikapoeder en bak ze goudbruin met een klein scheutje olie in een koekenpan op niet te hoog vuur. Er hoeft geen zout bij, de haloumikaas is van zichzelf al erg zout.

Doe de kaasblokjes over de couscoussalade en bestrooi met pinda's en de verse koriander.


Wij aten er een bieten-appelsalade bij.