dinsdag 5 juli 2011

Aardappel-groenteburgers

Nu eens geen kikkererwten door de groentenburgers maar aardappelen. Minstens net zo lekker! Ik deed er bloemkool door, aangezien we er momenteel in omkomen (moestuin!). Eén keer met je ogen knipperen en ze zijn klaar!

Dit is een handig recept voor als je restjes wilt opmaken. Varieer rustig met de verhoudingen als je meer of minder groenten en aardappelen hebt. Doe er gewoon wat meer pindakaas door om het te binden of juist wat minder paneermeel.

Wat heb je nodig voor ongeveer 6 kleine burgers:
  • 3 kleine afgekookte aardappelen
  • 1 handje gekookte doperwten
  • 200 gram gare bloemkool
  • 50 gram geitenkaas
  • 1 el pindakaas
  • 1 thl. kerriepoeder
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • beetje paneermeel
  • peper, zout

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, breng op smaak met de kruiden en maak er burgers van. Je kunt ze wat compacter maken door er paneermeel door te doen en ze aan het eind even door de paneermeel te rollen. Heb je geen paneermeel, probeer dan eens fijngehakte pinda's, ook heel lekker!

Ongeveer tien minuten bakken.