vrijdag 3 juni 2011

sperciebonen-wortel roerbak

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gram sperciebonen, gekookt
  • 400 gram wortelschijfjes, gekookt
  • 1 el olie (kokosolie of olijfolie)
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tot 6 el ketjap manis
  • 2 el honing
  • 2 thl gemberpoeder
  • 4 el pindakaas
  • peper en zout
  • 1 el sesamzaadjes
  • handje verse koriander
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg de groenten toe (die je kort hebt voorgekookt) en doe de ketjap, honing en gemberpoeder er bij. Roerbak kort en voeg dan de pindakaas toe. Laat even pruttelen en maak af op smaak met zout en peper.

Bestrooi voor het serveren met de sesamzaadjes en de koriander.

Lekker met gebakken rijst en tempeh, tahoe, seitan of kipfilet.

Varianten:
  • Vervang de sesamzaadjes voor geraspte kokos.
  • Vervang de pindakaas voor gehakte ongebrande noten.