woensdag 1 juni 2011

Roerbak met mango en sesamzaadjes

Wat heb je nodig voor 4 personen:
  • 800 gram gemengde groenten (ik gebruikte witte kool, broccoli en winterwortel)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rijpe mango in stukjes gesneden
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • 1 teen knoflook
  • 3 el ketjap
  • 1 el sherry
  • 1/2 el mangochutney (of suiker of gembersiroop)
  • 1 tot 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • handje verse koriander
  • peper en zout
Snij de groenten klein. Kook de broccoli en de wortel 3 minuten, tot beetgaar. Verwarm de olie en bak de ui en de knoflook. Voeg de kool toe en roerbak een paar minuten op middelhoog vuur . Voeg de broccoli, wortel, mango, ketjap, mangochutney en sherry toe en bak nog even. Maak af op smaak met zout en peper en bestrooi met de sesamzaadjes en de verse koriander.

Lekker met rijst of eiermie.

Varianten:
Je kunt hier nog van alles aan toevoegen: seitan, tofu, kipfilet, noten