dinsdag 21 juni 2011

Pasta met ansjovis en salie

Snel klaar met spectaculair resultaat, al zeg ik het zelf. Onderstaand recept is een vrije variant op een gerecht dat ik bij vriendin I. at, ooit, lang geleden. De combinatie roomboter, ansjovis en salie maakte een diep indruk op me.
de peultjes bovenop horen er eigenlijk niet bij,
maar kwamen die dag uit de tuin
en vooruit, ze mochten op de foto

Wat heb je nodig voor 2 eters:
150 gram pasta
1 blikje ansjovis
2 el roomboter (of olie maar roomboter geeft een smakelijker effect bij dit gerecht)
1 ui, fijngehakt
1 flinke teen knoflook, fijngesnipperd
10 blaadjes verse salie (of gedroogd, dan iets minder)
1 kleine courgette, in blokjes gesneden
1 el limoen- of citroensap
ongeveer een ½ geroosterde paprika (zelf gemaakt of bij de Turkse winkel gekocht)
geroosterde paprika
peper en zout

Bereiding:
Kook de pasta af volgens gebruiksaanwijzing

Smelt de boter in de pan en bak op zacht vuur de ui, knoflook en salie. Snij de ansjovis in kleine stukjes, voeg toe en laat heel zachtjes sudderen tot de ansjovis als het ware is opgelost in de boter. Voeg dan de courgette toe en bak tot deze zacht wordt.
Giet de gare pasta af en voeg het ansjovis-courgettemengsel toe, schep voorzichtig om terwijl je het limoensap er bij giet. Maak af op smaak met peper en zout en schep als laatste de geroosterde paprika er door heen.

Heerlijk met alle soorten sla!

Varianten:
  • Vervang de ansjovis voor kipfilet
  • Gebruik andere groenten, bijvoorbeeld knolvenkel of aubergine