vrijdag 17 juni 2011

mmm lekker, geroosterde paprika

Natuurlijk is het mogelijk om een - niet al te dure - pot geroosterde paprika bij een Turkse winkel te kopen, maar zelf maken is makkelijk en goedkoper!

Wat heb je nodig:

  • een paar rode paprika's, gehalveerd en ontdaan van pitjes (die we in de grond stoppen!)
  • een bakplaat met bakpapier
  • 2 el olijfolie
  • een pastic zak

Verwarm de oven op 200 graden.
Schuif de plaat in het midden van de oven en rooster de paprika's ongeveer 10 tot 15 minuten. Het geeft niet als het wat zwart blakert, de velletjes haal je er toch zo af!
Na een kwartier haal je de paprika uit de oven en stopt ze in een plastic zak. Laat ongeveer 10 minuten met rust.
Haal voorzichtig de velletjes eraf. Dit moet je echt rustig en geduldig doen, anders hou je paprikamoes over.
Laat ze verder afkoelen en stop dan in een lege jampot met olijfolie, wat knoflook en kruiden als tijm of munt.

Dit kun je zeker een week zo bewaren.

Lekker:
  • op geroosterd brood met geitenkaas
  • op geroosterd brood met ansjovis en salie
  • door de pasta
  • over de pizza