maandag 2 mei 2011

Toast met tomaten-basilicum blokjes

Dit is niet mijn recept maar het is zo lekker, simpel en goedkoop dat het hier niet mag ontbreken. In Italië kun je dit overal eten: bruschetta met tomatenblokjes met basilicum. Zelfs als je terug in Nederland bent en het namaakt, smaakt het goddelijk!

Wat heb je nodig:
  • Wat sneetjes geroosterd brood
  • 2 tot 3 Tomaten
  • 5 tot 8 blaadjes basilicum
  • Gesnipperde knoflook naar smaak
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper en zout

Snij de tomaat in stukjes. Officieel moet je het vocht er uit halen. Dat kan, maar als je het laat zitten smaakt het ook prima, het wordt alleen iets wateriger. Wil je het wel droger snij dan de tomaat in 4 stukken, wip het vruchtvlees er uit en snij de rest in hele kleine stukjes. Doe het over in een bakje en giet er wat olijfolie naar smaak bij. Knip of pluk de basilicum in kleine stukjes, snipper de knoflook en doe dit bij de tomaten. Schep het om en maak op smaak met peper en zout.

Laat minstens een uur staan voordat je erop aanvalt. Rooster dan het brood en leg de blokjes er op.