vrijdag 20 mei 2011

Roerbak van spitskool, courgette en tonijn

Een heel makkelijk en snel te bereiden gerecht, dat nét wat anders wordt door de muntpesto en de gedroogde tomaat.



Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • courgette en spitskool, bij elkaar 400 gram, fijngesneden
  • 1 el olijfolie of kokosolie (voor kokosolie: zie producten ABC)
  • blikje tonijn (uitlekgewicht 150 gram)
  • 1 rode ui, gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 10 stukjes gedroogde tomaat
  • 1 tot 2 el muntpesto (*)
  • peper en zout
Is bij jou de muntpesto nét op? Bestrooi het dan gewoon met (verse) munt en geraspte kaas en eventueel wat  noten of pitten. Dan krijg je het zelfde effect.

Verwam de olie en bak de ui en de knoflook. Voeg dan de overige groenten toe en roerbak op hoog vuur, langer dan een paar minuten hoeft niet. Voeg de uitgelekte tonijn toe en maak af op smaak met de tomaatjes, peper, zout en muntpesto en misschien nog wat geraspte kaas.

Wij aten er in de schil gebakken aardappelen bij die flink besprenkeld waren met citroensap. Lekker!