zondag 8 mei 2011

pittige rode saus - lekker bij groenten of vlees

  • 100 ml azijn
  • 100 ml ketchup (ik gebruik ketchup zonder suiker)
  • 3 el ketjap
  • bosje verse peterselie
  • 1/2 ui
  • 2 dikke tenen knoflook
  • 1 thl gemberpoeder of wat verse gember
  • 1 el majoraan of oregano of een ander lekker kruid
  • 1 thl sambal of een vers pepertje
  • 4 tot 6 druppels stevia (zie producten ABC) of een paar el suiker (even proeven, afhankelijk van hoe zoet je het wenst)

Gewoon alles in de keukenmachine doen en fijn maken maar! Met de staafmixer kan natuurlijk ook! Het is een pittige saus die het midden houdt tussen chilisaus en barbecuesaus. Zoon vond het heerlijk als dip bij de tortillachips die hij gisteren kreeg, maar ik denk dat het ook lekker is bij een pitabroodje met gegrilde groenten of kipfilet of falaffel, of een hamburger. Kortom, het kan overal bij!

Je kunt er natuurlijk ook verse koriander door doen, of het juist wat zachter maken door er verse basilicum aan toe te voegen. Balsamico in plaats van azijn is ook een optie.