woensdag 18 mei 2011

muntpesto

De enorme wildernis aan muntplanten in onze tuin vraagt om actie. Hoewel ik al bijna dagelijks muntthee drink, ga ik daarmee die wildernis niet beteugelen. Muntpesto maken dan maar!

Wat heb je nodig:
  • 20 gram muntblaadjes, gewassen (is iets van 2 handen muntblaadjes)
  • 40 gram geroosterde zonnebloempitten (kan worden vervangen door pijnboompitten of walnoten)
  • 1 dl olijfolie
  • rasp van de halve buitenkant van een citroen
  • snuf kaneelpoeder
  • snuf chilpoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram geraspte pardanokaas
  • peper en zout
en ook: een vijzel en zin om te stampen of een staafmixer/keukenmachine.

Doe de blaadjes in een vijzel, samen met de pitten en maak alles fijn. Voeg er geleidelijk aan de olijfolie aan toe, de kruiden en de knoflook en als laatste de kaas en maak af op smaak met peper en zout.

Deze voorraad is voldoende voor ongeveer 120 gram pesto. Ik verdeel het over verschillende potjes en vries het in, zodat ik tot ver na de zomer nog muntpesto kan pakken.

Liever gewone pesto van basilicum? Klik hier.