maandag 2 mei 2011

Korianderdressing

Voor 2 salades

  • Handje verse koriander
  • 1 teen knoflook
  • Flinke scheut (ongeveer 5 el) olijfolie
  • Mespunt sambal of wat fijn gesneden rode peper
  • 1 tot 2 thl gembersiroop (of gemberpoeder)
  • 2 el zonnebloempitten
  • Peper en zout

Ook: een vijzel (of staafmixer)

Doe de verse koriander in de vijzel en bewerk zodat het vocht vrij komt en de blaadjes fijn gemalen worden. Doe de knoflook erbij en drupsgewijs een beetje van de olie terwijl je blijft fijn malen met de stamper. Voeg de zonnebloempitten toe en maal deze ook fijn. Als alles een mooie smeuïge massa is geworden, giet je de rest van de olie erbij en voeg je tot slot de sambal, peper, zout en siroop toe. Roer nog even goed door en proef af.

In een potje in de koelkast kun je deze dressing een paar dagen bewaren