vrijdag 1 april 2011

Tonijnsalade - geen vette zooi maar lekker en mager

Af en toe wil ik iets zompigs op brood en ik ben dol op tonijn. Alleen de tonijnsalade in de supermarkt zit vol met mayonaise en enge toevoegingen waar ik het nu niet over ga hebben. Zelf maken is heel simpel.

Wat heb je nodig:
  • 100 gram tonijn uit blik (skipjack)
  • 1 gekookt ei
  • handje verse kruiden (ik gebruik peterselie en knoflook)
  • kopje yoghurt (ca 150 ml)
  • peper, zout
  • snufje gemberpoeder
  • snufje cayennepeper
Laat de tonijn uitlekken. Giet de yoghurt in een kom.  Snij het ei in de lengte doormidden en wip met een kleine lepeltje de dooier er uit en doe deze bij de yoghurt. Prak met een vork totdat het eigeel goed gemengd is met de yoghurt (zo krijg je een romige smaak zonder mayonaise te hoeven gebruiken) en doe dan de tonijn en de kruiden erbij. Roer door en voeg eventueel nog wat yoghurt toe. Snij het eiwit heel fijn en doe dit ook bij de salade. Proef even en maak af op smaak met zout en peper.

Varianten:
  • met hele kleine stukjes kaas
  • met wat fijngesneden kappertjes
  • met miniblokjes appel 
  • met kerriepoeder
  • met mosterd