zondag 17 april 2011

Roerei met postelein en gerookte zalm en knoflookbrood

Een snelle en makkelijke maaltijd met postelein, een groente die maar heel kort verkrijgbaar is. Postelein is erg gezond: het bevat meer ijzer dan spinazie. Daarnaast is het ook nog eens heel erg lekker. Het doet in de verte denken aan rucola, maar dan wat frisser en met meer zuur.


Wat heb je nodig voor 2 eters:
  • 200 gram postelein, gewassen en fijn gesneden
  • 100 gram gerookte zalm, gesneden
  • Peterselie en bieslook, vers geknipt
  • 4 eieren
  • ½ el mosterd
  • handje pardanokaas geraspt (of een andere lekkere kaas)
  • ui en knoflook, fijn gesneden en gesnipperd
  • 1 el olijfolie

Voor het knoflookbrood:
  • 4 sneden brood
  • 3 tot 5 el olijfolie
  • peper, zout
  • knoflook gesnipperd (veel)

Verwarm de oven op 200 graden.

Maak eerst de knoflookolie:
Meng de olijfolie met de gesnipperde knoflook en peper en zout en laat even staan, zodat de smaak er goed in trekt.

Verwarm de olijfolie en bak de ui en de knoflook op zacht vuur. Doe de postelein erbij en bak zachtjes mee.

Besmeer de broodjes royaal met de knoflookolie en leg ze in het midden van de oven op een rooster.

Doe de stukjes gerookte zalm bij de postelein. Klop de eieren los en doe er peper, zout, mosterd en de kruiden bij. Giet het eimengsel bij de postelein en bak tot het gestold is (maar niet hard), en strooi er op het laatst wat geraspte kaas. Maak af met peper en zout.

Haal de broodjes uit de oven en leg ze op 2 borden. Schep de roerei eroverheen.

Lekker met een salade van tomaten en verse basilicum.