zaterdag 16 april 2011

Pannenkoekentaart


Hier volgt een heel eenvoudig en goedkoop gerecht dat toch heel feestelijk uitpakt. Wij houden regelmatig van een stapel pannenkoeken 2 of 3 over en die gaan dan de vriezer in. Als je die vergeet, heb je zomaar na een tijdje 9 of 10 pannenkoeken die verwerkt kunnen worden in deze taart. Maar vers bakken kan natuurlijk ook! Dit is heel makkelijk van te voren klaar te maken en dus heel geschikt voor feestjes.



Voor 4 eters:
  • 10 pannenkoeken
  • 200 gram kruidenroomkaas (*)
  • 10 plakjes ham
  • 100 gram geraspte pittige kaas

(*) 200 gram roomkaas mengen met peterselie, bieslook en knoflook. Je kunt natuurlijk ook paturain of boursin gebruiken als je dat in huis hebt.

Verwarm de oven op 180 graden.

Het is een kwestie van stapelen. Besmeer de eerste pannenkoek met de kruidenkaas, bestrooi met geraspte kaas, leg op de 2e pannenkoek 2 plakjes ham (ik snij de plakjes in stukken, zodat je al puzzelend alles bedekt) en bestrooi met kaas. Ga zo door totdat alles op is, strooi over de laatste pannenkoek nog flink wat geraspte kaas.

Schuif in het midden van de oven en verwarm het ongeveer 15 minuten. Het is klaar als de kaas begint te druipen.

Snij in vieren en serveer met sla.

Varianten:
Met gerookte zalm en pesto
Met gegrilde aubergine en gegrilde courgette, parmezaanse kaas en mozzarella